Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Karlskoga, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Knivlagen

En person under femton år misstänks för brott mot knivlagen.

Karlskoga, Örebro län

Polisen fick under förmiddagen vetskap om att knivar förekom på en skola i Karlskoga. Tillsammans med skolpersonal genomsöktes ett skåp där två knivar påträffades.En person under femton år misstänks nu för brott mot knivlagen. Patrullen skriver även en orosanmälan, SOL14, till sociala myndigheter.

Fakta SOL 14 (kapitel 14 socialtjänstlagen); anmälan om och avhjälpande av missförhållanden:

Följande myndigheter och yrkesverksamma är skyldiga att genast anmäla till socialnämnden om de i sin verksamhet får kännedom om eller misstänker att ett barn far illa:
1. myndigheter vars verksamhet berör barn och unga,
2. andra myndigheter inom hälso- och sjukvården, annan rättspsykiatrisk undersökningsverksamhet, socialtjänsten, Kriminalvården, Polismyndigheten och Säkerhetspolisen,
3. anställda hos sådana myndigheter som avses i 1 och 2, och
4. de som är verksamma inom yrkesmässigt bedriven enskild verksamhet och fullgör uppgifter som berör barn och unga eller inom annan sådan verksamhet inom hälso- och sjukvården eller på socialtjänstens område. 

Myndigheter, befattningshavare och yrkesverksamma som anges i första stycket är skyldiga att lämna socialnämnden alla uppgifter som kan vara av betydelse för utredning av ett barns behov av stöd och skydd.

Händelsekarta

Laddar karta...