Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Kontroll person/fordon Samtal om att en 8-årig pojke ska ha jagats av en person utklädd till clown. Clownen uppges ha hållit i något "vasst".

Radiogatan, Violgatan, Kumla, Örebro län

En bil ska ha upptäckt pojkens situation och tutat på clownen, och pojken kunde i det läget springa till sin skola på Radiogatan. Clownen, som var synlig på Violgatan,  hade rött hår, vitt smink och hade en gul dräkt. Två polispatruller spanar efter clownen, som ännu inte anträffats.

Uppdatering 10:44.                                                                                                                                               Polisens lägesbild nu är att det inte finns något som tyder på någon fara för allmänheten. Det pågår inte längre någon sökinsats efter en clown. Besked har lämnats till skolförvaltningschefen om att det inte finns något skäl att hålla barnen inlåsta.

Uppdatering 14:00.                                                                                                                                                      De tidigare uppgiften om ett möjligt vittne i en bil som skulle ha tutat åt clownen framgår inte av den nu formellt upprättade polisanmälan om brott, och kan därför anses tveksam. Någon förundersökning har inte inletts då det inte finns några spår, eller åtgärder att vidta som kan leda till att brottet klaras upp. Framkommer nya uppgifter kan en förundersökning inledas.

Händelsen i media

Mest läst av andra