Karta som med röd fyrkant ramar in Lindesberg, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Polisen har gripit en man i 30-årsåldern som är misstänkt för försök till mord i centrala Lindesberg vid 13:30-tiden.

Lindesberg, Örebro län

Mannen hade kommit in i en butik i centrala Lindesberg och där attackerat en kvinnlig anställd med ett vasst föremål. Kvinnan skadades men inte livshotande. Efter attacken lämnade mannen platsen. 

Utredningsarbetet på plats ledde till att en man i 30-årsåldern kunde misstänkas för brottet. Denne man greps av polis vid 14:30-tiden på annan plats i centrala Lindesberg.

Brottsplatsen spärrades av varefter en teknisk undersökning kunde genomföras. Avspärrningen är därefter hävd.

Vittnes och målsägarförhör är hållna. Efter förhör med den misstänkte kommer åklagare att fatta beslut om han ska vara fortsatt frihetsberövad (anhållas) under den fortsatta utredningen eller friges.

Några ytterligare detaljer från utredningen kommer för närvarande inte att lämnas ut då det bl.a. kan finnas fler vittnen att förhöra.

NY UPPDATERING: Efter förhör beslutade åklagare ett mannen skulle anhållas som på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Mest läst av andra