Karta som med röd fyrkant ramar in Örebro, Sfären, Minne, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Åldringsbrott Örebro

Örebro, Sfären, Minne, Örebro län

I slutet av förra veckan kontaktades en 79 årig kvinna av två manspersoner i centrala Örebro. De två männen erbjöd sig att hjälpa kvinnan och i samband med det så kom de båda männen in i kvinnans lägenhet. Strax efteråt saknades kvinnans handväska med innehåll.

Polisen vill på detta sätt uppmärksamma anhöriga men inte minst allmänheten i stort att varmare tider även erfarenhetsmässigt betyder att den här typen av brottslighet blir vanligare. Således riktar vi oss även till sfären utanför de anhöriga som kanske inte alltid kan vara på plats, att vara vaksamma för den beskrivna bilden. Våra gamla är en särskilt utsatt grupp när krafter och minne sviker med ålder. Låt oss hjälpas åt med detta. Om du blir vittne till en händelse som får dig att tänka på åldringsbrott så ber vi dig att kontakta polisen samt på plats notera det du kan. Om du tycker dig finna att brott förefaller pågå så ring 112 och begär polis. Om det visar sig att händelsen inte var något brott så är det i sin ordning. Om det däremot visar sig att du reagerat rätt så har du gjort en mycket stor insats!

Polisen Örebro län

Mest läst av andra