Karta som med röd fyrkant ramar in Örebro, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån Polisen har gripit två män i 25-årsåldern som mär misstänkta för att ha rånat en minderårig pojke.

Örebro, Örebro län

Brottsplatsen är belägen intill gång och cykelbron över E18/E20 strax norr om Mikaelkyrkan. Vid 13-tiden blev pojken, som är i yngre tonåren, stoppad av två män som bad att få låna pojkens mobiltelefon vilket de fick.

Då pojken ville ha tillbaka sin telefon hotades han verbalt ev en av männen och blev också knuffad. Männen tog ifrån pojken hans cykel och stal telefonen. Pojken som blev rädd och kunde inte hindra männen som lämnade platsen cyklande i riktning mot centrala Örebro.

Efter att ha blivit rånad kontaktade pojken en vuxen person invid Mikaelkyrkan som kontaktade polisen. Då polisen anlände kude de inhämta vittnesuppgifter från två personer som gjort vissa iakttagelser av gärningspersonerna. Pojken kunde själv lämna ett så pass bra signalement på männen att de efter ett intensivt spaningsarbete kunde gripas av polis på en annan plats i Örebro västra delar. En telefon som sannolikt tillhör målsägaren togs i beslag i samband med gripandet.

UPPDATERING Efter förhör har åklagare beslutat att anhålla de båda misstänkta.

Mest läst av andra