Karta som med röd fyrkant ramar in Örebro, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån övrigt En man i 50-årsåldern allvarligt misshandlad och rånad i en lägenhet i centrala Örebro.

Örebro, Örebro län

Kl 11:49 inkom samtal via 112 att grannar i en flerfamiljsfastighet hörde ljud som om det pågick ett slagsmål i en lägenhet. 

Vid ankomsten till lägenheten anträffade polis målsägaren som hade uppenbara skador efter misshandel. Han uppgav att tre män trängt sig in i lägenheten och där misshandlat honom med diverse tillhyggen. Innan han avfördes med ambulans, som tillkallats, lämnade han en beskrivning av männen som misshandlat honom och bestulit honom på kontanter och nycklar m.m.

Ett intensivt utrednings och spaningsarbete efter gärningmännen inleddes. Detta resulterade i att en polispatrull, vid 13-tiden, iakttog och stoppade en personbil som kunde vara aktuell i ärendet. Bilen stoppades i Örebros västra delar. I bilen färdades tre män. Vid husrannsakan i bilen anträffades gods tillhörande målsägaren vilket ledde till att alla tre männen greps såsom misstänkta för grovt rån.

Polisens kriminaltekniker kommer under söndageftermiddagen/kvällen att genomföra en brottsplatsundersökning i den aktuella lägenheten som är avspärrad.

De tre gripna männen anhölls under kvällen.

Mest läst av andra