Karta som med röd fyrkant ramar in Markbacken, Minigolfbana, Örebro, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån väpnat Personrån i området Markbacken i Örebro

Markbacken, Minigolfbana, Örebro, Örebro län

En man kontaktade polisen och uppgav att han en stund tidigare blivit rånad av en annan man i området markbacken på väster i Örebro.

Anmälaren gick i området med sin cykel då han blev upphunnen av en annan man som började prata med honom och bad att han skulle följa med mot områdets minigolfbana. Väl där tog mannen fram en, som målsägaren uppfattade det, pistol som han slog i ansiktet på målsägaren samtidigt som han uttalade någon form av hot. Han tilltvingade sig en fyrsiffrig summa kontanter varefter han lämnade platsen

Brottet hade skett ca 20 minuter innan samtalet inkom till polisen. Målsägaren hade skador i ansiktet men ansåg sig inte behöva uppsöka vård för detta.

Målsägaren som är mellan 25 och 30 år kunde lämna uppgifter som gjorde att polispatrullerna som jobbade med ärendet kunde på fram en misstanke mot en person. Efter föredragning för åklagare beslutade att anhålla denne i sin utevaro som misstänkt för rån, övergrepp i rättssak och grovt vapenbrott.

En husrannsakan genomfördes i mannens bostad där han kunde gripas strax efter kl 23. I lägenheten genomfördes ett flertal beslag som styrker målsägarens berättelse. Den misstänkte är 27 år.

Efter förhör med den misstänkte fattade åklagare beslut om att anhållandet skulle bestå. Efter kompletterande utredning under lördagen har misstankarna stärkts varför åklagaren har för avsikt att begära den misstänkte häktad.

Övriga detaljer i ärendet kommer inte att lämnas för närvarande.

Mest läst av andra