Karta som med röd fyrkant ramar in Dalarna, Älvdalen, Borlänge, Tallåsvägen, Orsa, Noret, Leksands Kommun, Örebro, Tunnlandsgatan, Västhaga, Vretstorp, Engelbrektsgatan, Karlskoga, Rävåsen, Värmland, Torsby, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri Polisen har under torsdagen tagit nio rattfyllerister runt om i regionen

Dalarna, Älvdalen, Borlänge, Tallåsvägen, Orsa, Noret, Leksands Kommun, Örebro, Tunnlandsgatan, Västhaga, Vretstorp, Engelbrektsgatan, Karlskoga, Rävåsen, Värmland, Torsby, Örebro län

Dalarna

Redan vid klockan 01.22 fick patrullerna stoppa en misstänkt rattfyllerist i Älvdalen. Bilisten, en man i övre tonåren, fick följa med för kroppsbesiktning och vidare analyser.

Vidare stoppades en man 40-årsåldern i Borlänge centrum klockan 02.49. Mannen blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Efter att resultatet av analysen kommit, som visade på 0,66 mg/l, misstänktes mannen för grovt rattfylleri och körkortet omhändertogs.

Klockan 10.06 stoppades en kvinna i 40-årsåldern på Tallåsvägen i Orsa. Kvinnan greps, misstänkt för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott, innehav. Även passageraren, en man i 35-årsåldern, blev misstänkt för ringa narkotikabrott, innehav. Narkotika togs i beslag vid husrannsakan i bilen.

Strax efter 19.00 stoppade vår patrull en manlig bilist i 20-årsåldern i Noret, Leksands kommun, varvid beslut om kroppsbesiktning togs. Mannen är misstänkt för drograttfylleri.

Örebro län

I Örebro stoppade en patrull en mopedist för kontroll på Tunnlandsgatan i Västhaga. Föraren, en man i 35-årsåldern, frihetsberövades och är misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk.

Ute på E20, i höjd med Vretstorp, fattade allmänhet misstankar mot en lastbilsförare i 50-årsåldern som betedde sig märkligt. Patrull beordrades ut till platsen och man genomförde stoppförsök på lastbilen. Beslut togs om kroppsbesiktning samt husrannsakan. Patrullen omhändertog mannens nycklar samt körkort.

Klockan 17.51 togs ännu en misstänkt rattfyllerist på Engelbrektsgatan i Örebro. En man frihetsberövades och beslut om kroppsbesiktning fattades.

I Karlskoga har en patrull upprättat en anmälan om drograttfylleri samt narkotikabrott eget bruk efter att ha stoppat en manlig bilist i 40-årsåldern i området Rävåsen klockan 18.34.

Värmland

I Torsby kontrollerade en patrull samt en ledig kollega vid 16.51 en manlig bilist i 40-årsåldern som gjorde sig skyldig till brott under påverkan av alkohol. Det fattades beslut om kroppsbesiktning. Under kvällen har en anmälan om grov olovlig körning, grovt rattfylleri och brott mot knivlagen upprättats. Man har även förverkat alkoholen.

Mest läst av andra