Karta som med röd fyrkant ramar in Lindesberg, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sabotage mot blåljusverksamhet Polishuset i Lindesberg och området närmast fastigheten är avspärrat efter att ett okänt föremål påträffats under morgonen.

Lindesberg, Örebro län

Räddningstjänst och polis kommer att undersöka föremålet i närtid. En person är gripen misstänkt för blåljussabotage. Händelsen kommer att uppdateras när mer info tillkommer.

Uppdatering 10.02 Räddningstjänst och polis har varit framme vid föremålet och genomfört en inspektion. Utifrån detta kommer man nu att ta beslut om vidare hantering. Personen som gripits är en man i sextioårsåldern.

Uppdatering 10.40

Avspärrningen runt polishuset är nu reducerad till innergården där föremålet fortfarande finns kvar. Föremålet bedöms fortfarande som osäkert och ska transporteras bort på lämpligt sätt. Samverkan med andra resurser hur detta ska gå till pågår i detta nu. Personen som varit gripen är nu släppt men är fortfarande misstänkt för brott.

Uppdatering 12.45

Innehållet i föremålet, vilket är en väska, har nu förpackats på ett säkert sätt och kommer att förvaras på särskild plats till dess att det hämtas upp av Nationella bombskyddet, NBS. Avspärrningarna är nu hävda.

Mest läst av andra