Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Askersund, Hammar, Hallsberg, Degerfors, Örebro, Varberga, Gällerstavägen, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Askersund, Hammar, Hallsberg, Degerfors, Örebro, Varberga, Gällerstavägen, Örebro län

Viltolycka, Askersund
23.18. Patrull åker på en trafikolycka mellan en bilist och en älg. Älgen dör på platsen och personerna i bilen ses över av ambulanspersonal, men behövde inte åka med till sjukvårdsinrättning. Ingen misstanke om brott. Olyckan inträffade på riksväg 50 i Hammar.

Skadegörelse, Hallsberg
02.03. En man i 40-årsåldern blir misstänkt för ringa skadegörelse efter att i frustration sparkat på huvudentrén till ett hotell.

Misshandel, Degerfors
23.27. En kvinna i 60-årsåldern har gripits misstänkt för att ha misshandlat en man som hon har en relation med. Det finns inga uppgifter om ifall mannen har behövt uppsöka sjukvård.

Stöld genom inbrott, Degerfors
03.40. Väktare upptäcker att okänd gärningsperson försökt bryta sig in i området Järnverket, bland annat genom att krossa en fönsterruta. Patrull har sökt igenom fastigheten utan att anträffa någon, men skriver en anmälan om stöld genom inbrott. Det är oklart om någonting har blivit stulet i nuläget.

Narkotikabrott, Örebro
22.38. En man i 35-årsåldern blir kontrollerad i Varberga och då han uppvisar tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad tas beslut om kroppsbesiktning. En anmälan gällande narkotikabrott innehav och eget bruk upprättas.

Offentlig urinering, Örebro
00.15. En man i 20-årsåldern får böter för att ha urinerat på offentlig plats i City.

Rattfylleri, Örebro
01.22. Larm inkommer till SOS om att en bilist kört in i en stole på Gällerstavägen. Vid patrullens framkomst ligger lyktstolpen över vägen och tre personer anträffas oskadda. Misstanke uppstår om att föraren, en kvinna i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika och hon får följa med patrullen för ytterligare provtagningar. Anmälan om drograttfylleri i första skedet.

Flera inringare har larmat om bilister som spelar väldigt hög musik på flera håll i länet. Patrullerna har hanterat dessa i den mån det har varit möjligt resursmässigt. Sedan den 1 juli 2021 kan polisen utfärda ordningsböter till de som spelar hög och störande musik.

Polismyndigheten har också hanterat rutinärenden, exempelvis kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke, viltolyckor, fylleri och trafikkontroller.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...