Karta som med röd fyrkant ramar in Örebro, Kumla, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer ett urval av nattens händelser i Örebro län.

Örebro, Kumla, Örebro län

Örebro
00.00: En man grips på en återvinningscentral i Örebro av väktare. Mannen blir våldsamt och lämnar plasten. Mannen anträffas av polispatrull under spaning. Mannen misstänks för försök till stöld samt våld mot tjänsteman. Inget frihetsberövande genomförs.

Kumla
00.39: En personbil får en ruta krossad och gods som förvarats i fordonet tillgripet. Polispatrull söker gärningsperson men anträffar ingen. En anmälan gällande stöld upprättas.

Örebro
01.09: En man i 30-årsåldern kontrolleras efter att han sparkat på entrédörr och varit hotfull i anslutning till ett hotell i centrala Örebro. Mannen medtas för provtagning och analys får utvisa om misstankar kvarstår för den påverkan som patrullen misstänker. Vid visitation anträffas misstänkt narkotika på mannen. Anmälan gällande narkotikabrott/ ringa, eget bruk samt innehav är upprättad av patrullen.

01.35: En man i 45-årsåldern kontrolleras då denne framför en personbil i södra delarna av Örebro. Mannen har inget giltigt körkort och påvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Mannen medtas för provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår. Polisanmälan gällande rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott/ ringa, eget bruk samt olovlig körning är upprättad av patrullen.

04.24: En anmälare kontaktar polisen med anledning av att det låter som det bråkas i en lägenhet. Patrullen får kontakt med parterna, en kvinna i 20-årsålder uppger att hon blivit intvingad i lägenheten och har sedan inte fått lämna. En man i liknande åldersspann misstänks för olaga frihetsberövande och misshandel. Ingen är frihetsberövad i ärenden. Det är inte känt om målsägaren behövt uppsöka sjukvården.

Under natten har patruller hanterat ärenden där psykisk ohälsa förekommit. Det har även inträffat ett antal viltolyckor. Patruller har också utfört ett antal fordon och personkontroller.

Mest läst av andra