Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Örebro, Lindesberg, Kumla, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Örebro

Örebro, Lindesberg, Kumla, Örebro län

Lindesberg, blåljussabotage
22.13: I samband med ett omhändertagande av en höggradigt berusad man enligt LOB, lag omhändertagande av berusad person så försöker en annan man att hindra polis i sin tjänsteutövning. Polispatrull tvingas använda OC-spray i samband med händelsen mot angriparen. Båda individerna omhändertas enligt LOB, lag omhändertagande av berusad person. Den person som hindrade polis i sin myndighetsutövning visade sig vara under 18 år varför vårdnadshavare kontaktades och hämtade sitt barn. Den andra mannen fick nyktra till under uppsikt av personal

Lindesberg, misshandel
00.24: Två ynglingar under 18 år blir av okänd anledning okontanta med varandra. En av ynglingarna misshandlar den andre. Polispatrull upprättar anmälan misshandel. Det saknas uppgifter kring eventuell skadebild.

Lindesberg, rattfylleri samt olovlig körning
01.25: Polispatrull soppar en A-traktor, föraren är en yngling och ett positivt alkoholutandningsprov lämnas. Ynglingen saknar även körkort för att framföra A-traktor. Utredningsåtgärder är vidtagna och analys får utvisa om misstanke gällande rattfylleri kvarstår. Vårdnadshavare kontaktade och ynglingen även överlämnad till denna.

Lindesberg, rattfylleri
01.47: Kontroll av bilist i Lindesberg. Föraren, en mani 25-årsåldern misstänks efter positivt blås för rattfylleri. Provtagning genomförd och fordonnycklar omhändertagna enligt polislagen § 24a, detta för att förhindra fortsatt misstänkt brottslig färd.

Kumla, rattfylleri
01.47: Polispatrull stoppar bilist i Kumla. Föraren som är en man i 30-årsålern blåser positivt i sållningsinstrument. Bevisprov utförs och misstanke om grovt rattfylleri uppstår. Fordonsnycklar omhändertas enligt polislagens 19§, för att förhindra fortsatt misstänkt brottslig färd.

Örebro, misshandel
01.50: Polispatrull griper en man som misshandlat en kvinna han har en relation med. Misstänkt är i 30-årsåldern. Målsäganden påvisar en skadebild med det är oklart om sjukvården kontaktats. Mannen anmäler även kvinnan för misshandel. Efter utredningsåtgärder har åklagare anhållit mannen.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Händelsekarta

Laddar karta...