Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Stöld/inbrott Samtal från en gård i Hasselfors där anmälare ertappat två inbrottstjuvar på bar gärning med att ha brutit sig in i en gårdsbutik.

Hasselfors, Gårdsbutik, Kvistbro, Lekebergs Kommun, Kungsör, Laxå, Örebro län

Då gärningsmännen insåg att de var upptäckta lämnade de snabbt platsen i en bil, en mörkblå Volkswagen Golf. Det är ännu okänt vad tjuvarna fick med sig. Flera polispatruller spanade efter flyktbilen.

02:35 inkom larm från en gård i Kvistbro i Lekebergs kommun där tjuvar varit inne på gården och eventuellt stulit verktyg. Två personer flyr i en blå VW golf då de upptäcks, men anmälaren följer efter och kan vägleda polispatrull som får kontakt och försöker stoppa bilen.

Förföljandet går i varierande hastigheter, och de flyende kastar hela tiden ut saker från sin bil. Väl ute på E18/E20 går det i 130-140 km/tim, och man fortsätter kasta ut saker från den flyende bilen.

Bilen kunde stoppas odramatiskt 03:43 på E20 öster om Kungsör. De två personerna, båda män i 30-35-årsåldern, greps misstänkta bl.a. för stöld genom inbrott och ett antal trafikbrott. Föraren misstänks för drograttfylleri då han visade tydliga tecken på narkotikapåverkan.

Fler brottsmisstankar kan tillkomma.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra