Karta som med röd fyrkant ramar in Frövi, Lindesberg, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Mariedals förskola i Frövi utsattes för ett inbrott på tisdagsmorgonen.

Frövi, Lindesberg, Örebro län

Anmälaren såg att två män lämnade förskolan gående västerut med två barnvagnar. Barnvagnar förvaras inne i förskolans lokaler vilket anmälaren känner till så denne misstänkte direkt att personerna brutit sig in i lokalerna.

Den polispatrull som beordrades på uppdraget var på plats 15 minuter efter "larmet" men lyckades inte lokalisera gärningsmännen som mycket riktigt brutit sig in i lokalerna där de rört till det rejält.

Personal som kommit till platsen upptäckte att det förutom barnvagnarna har stulits en hel del elektronik. Dessutom har gärningsmännen skadat en elcentral som gjort att elen helt slagits ut i lokalerna. Förskolan kommer att hållas stängd hela dagen p.g.a. detta.

En anmälan om stöld genom inbrott kommer att upprättas. En del spår efter gärningsmännen har säkrats. Lokalerna har spärrats av och en noggrannare brottsplatsundersökning kommer att genomföras under dagen.

UPPDATERING: Efter tips från allmänhet kunde polisen, strax efter kl 09, gripa tre män i närområdet vilka alla är misstänkta för att ha utfört inbrottet. De äldre är i 25-årsåldern och den yngre är under 18 år. En av de äldre männen är dessutom misstänkt för brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott avseende eget bruk. 

Efter förhör beslutade åklagare att anhålla de båda äldsta männen och att den yngste skulle friges. Den sistnämnde är dock fortfarande misstänkt i ärendet liksom för ringa narkotikabrott avseende eget bruk.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2023/januari/24/24-januari-0559-stoldinbrott-lindesberg/

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra