Våld/hot mot tjänsteman Försök till grovt våld mot tjänsteman i Grythyttan

Grythyttan, Hällefors, Örebro län

I samband med att en polispatrull skulle hämta en person till förhör så möttes polismännen av personen med en kniv som han försökte hugga polispatrullen med. I skrivande stund är platsen avspärrad och polisen har kallat förstärkningspatruller med olika specialfunktioner till platsen.

I nuläget har man också på plats säkerställt att ingen utomstående ska kunna komma till skada. Personal med olika specialfunktioner är kallade till platsen. Denna händelse beräknas att uppdateras allteftersom ny information finns att ge.  

(Uppdatering kl 09:49)

Gärningsmannen har förskansat sig i sin bostad.

Uppdatering 16:00.                                                                                                                                                      Efter att polispersonal forcerat dörren till mannens lägenhet kunde han gripas helt odramatiskt. Han transporteras nu till polisstationen i Örebro för vidare utredningsåtgärder. Dagens händelse har genererat misstankar om försök till grovt våld mot tjänsteman mot mannen.

Uppdatering 18:40.                                                                                                                                                  Den gripne mannen anhölls av åklagare vid 18-tiden, misstänkt för försök till grovt våld mot tjänsteman. 

Mest läst av andra