Karta som med röd fyrkant ramar in Finspång, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott Kvinna i 90-årsåldern utsatt för stöld i hemmet.

Finspång, Östergötlands län

14.32 Polisen kontaktades angående ett misstänkt åldringsbrott. En man hade ringt på dörren till en kvinna i 90-årsåldern. Han utgav sig för att komma från hyresvärden och att han behövde kontrollera kvinnans element. Han blev insläppt och när han hade lämnat var kvinnans plånbok och bilnycklar borta. Polisen har sökt efter mannen i området, utan framgång, samt upprättat en anmälan om grov stöld.

Polisen har dessutom fått samtal under tisdagen om iakttagelser av en man som har knackat på hos äldre personer på andra platser i Finspång, i området Skedevi. Där har polisens ledningscentral inte fått in några rapporter om genomförda stölder. Det handlar om samma signalement som på den man som stal från kvinnan i 90-årsåldern.

Signalement: svart träningsoverall, mössa eller keps, smal kroppsbyggnad, ljus hy, 20-30-årsåldern.

Polisen uppmanar till försiktighet när en okänd person ringer på dörren. Metoden ovan har använts tidigare, men det finns fler varianter. Läs mer i länken nedan.

Mest läst av andra