Karta som med röd fyrkant ramar in Gamla Stan, Motala, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott Äldre kvinnor lurades att lämna ifrån sig sina bankkort.

Gamla Stan, Motala, Östergötlands län

Polisen har tagit emot två anmälningar om misstänkta åldringsbrott - ett i Bispmotala och ett i Gamla stan i Motala. I båda fallen har äldre kvinnor blivit lurade att lämna ifrån sig sina bankkort och i ett av fallen kom gärningspersonerna även över koden till kortet.

Tillvägagångssättet är liknande för de två fallen. Kvinnorna har fått telefonsamtal från en person som utger sig för att vara en bekant eller en släkting till dem som befinner sig i staden. Under samtalet berättar personen att han behöver fixa bilen och frågar om han kan få låna den äldre kvinnans bankkort en kort stund.

När kvinnorna sagt ja säger mannen att han skickar en kompis att hämta kortet. Sedan har kortet, och i ett fall även koden, hämtats och inte återlämnats.

Båda händelserna inträffade mellan klockan 15 och 17.

Anmälningar har upprättats och förhör har hållits med målsägarna. Polisen har i nuläget ingen misstänkt för de båda brotten.

Mest läst av andra