Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott Erbjöd hjälp men köpte varor på brottsoffers bekostnad

Norrköping, Östergötlands län

15:35 Polisen fick in en anmälan om ett åldringsbrott i Norrköping. En kvinna i 85-årsåldern hade blivit uppringd av en misstänkt gärningsman som uppgav sig representera någon bank.

Den här gärningsmannen påstod att det var något problem med kvinnans pension men att hon skulle få hjälp. Hjälpen var ingen hjälp skulle det visa sig. Kvinnan blev istället bestulen genom att gärningsmannen använde uppgifterna från kvinnans konto till att köpa varor.

I detta fall kom ingen person hem till kvinnan som är målsägare.

Polisen uppmanar alla med någon lite äldre person i bekantskapskretsen att tala med varandra om detta gissel. Banker ringer aldrig hem till sina kunder och ber om deras koder. Det händer inte. Men dessa bedragare som utnyttjar äldre människor är mycket trovärdiga och uppfattas ofta som artiga i samtalet. Låt oss hjälpas åt att stoppa detta som ofta skapar stora skamkänslor hos de drabbade äldre.

Mest läst av andra