Karta som med röd fyrkant ramar in Malmskogen, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Arbetsplatsolycka En person avliden efter arbetsplatsolycka.

Malmskogen, Linköping, Östergötlands län

07.52 SOS-larm till polisen om arbetsplatsolycka på ett industriområde i Östra Malmskogen, Linköping. Enligt SOS ska en arbetstagare ha fått en kran över sig.

08.41 en person är förd till sjukhus med ambulans med mycket allvarliga skador.

10.10 den drabbade är en man i 30-årsåldern och han har avlidit av skadorna han ådrog sig vid olyckan. Anhöriga är underrättade.

Polisen har varit på brottsplatsen och spärrat av den för en kriminalteknisk undersökning som kommer att genomföras. Förhör har hållits med inblandade personer på arbetsplatsen där olyckan inträffade.  En förundersökning om arbetsplatsolycka genom vållande till annans död är inledd av polisen.

Berörda personer kommer att erbjudas krisstöd genom sjukvårdens försorg.

12.35 olyckan inträffade i samband med att den drabbade mannen skulle lasta byggställning på en lastbil med hjälp av lastbilskran på den aktuella lastbilen. 

12.59 den drabbade var förare på den aktuella lastbilen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra