Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Söderköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Arbetsplatsolycka Ammoniakutsläpp i Söderköping.

Norrköping, Söderköping, Östergötlands län

Kl. 10.37 kallades polisen till en arbetsplatsolycka i anslutning till isbanan i Söderköping. En arbetare skulle enligt larmet fått ammoniak i ansiktet. Anledningen till utsläppet är att rör har skadats. Ammoniaken luktar stark och kan verkar irriterande. Inledningsvis spärrade polisen av ett område som var i vindriktning. Ganska omgående rapporterades att lukten avtog. Räddningstjänsten kunde meddela att koncentrationen av ammoniakten som läckte ut var så låg att det inte innebar någon fara för närboende. Någon ytterligare avspärrningar behövdes inte. Räddningstjänst och polis har nu lämnat platsen. En anmälan arbetsplatsolycka kommer att upprättas. Den skadade personen sanerades på plats och fördes med ambulans till sjukhus i Norrköping.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra