Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri Äldre dam utsatt för bedragare.

Norrköping, Östergötlands län

19:12 Polis larmades till en adress i centrala Norrköping med anledning av ett bedrägeri. En dam i 85-årsåldern hade tidigare på fredagen blivit uppringd av en bedragare. Bedragaren påstod att hon ringde från banken och ville informera damen om att hon blivit utsatt för ett bedrägeri. Bedragaren bad också damen att samla ihop värdesaker då en "kollega" skulle komma till bostaden och hämta dem. Efter samtalet har också en "kollega" dykt upp vid bostaden och tagit värdesakerna.

Polis på plats har genomfört dörrknackning i området, pratat med damens anhöriga och genomfört förhör med målsägande. Det finns i nuläget ingen misstänkt. En anmälan om grovt bedrägeri kommer skrivas. Stöldgodset ska bland annat ha bestått av smycken och uppskattat värde ska totalt vara cirka 85 000 kronor. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra