Brand Brand i flerfamiljshus.

Sankt Persgatan, Norrköping, Östergötlands län

8 juli 20:31 Polis och räddningstjänst larmades till Sankt Persgatan i Norrköping med anledning av en brand i ett flerfamiljshus. Branden hade börjat i en lägenhet på den översta våningen och spridit sig till vinden.

Två våningar evakuerades under räddningsarbetet och vid 22-tiden var branden under kontroll. De boende har kunnat återvända till sina lägenheter med undantaget den lägenheten där branden startade, som bedömdes för brandskadad. Kvinnan, som befann sig i lägenheten där branden statat, hade lindriga skador och behövde ej uppsöka sjukhus.

9 juli 09:12 Kriminaltekniker är på plats för en brottsplatsundersökning och en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

9 juli 13:43 Polisens tekniker är klara på platsen och avspärrningarna är hävda. Det har konstaterats att branden har startat utanför en lägenhet på en uteplats högst upp i huset. Vad som har orsakat branden har inte kunnat fastställas ännu. Tekniker har tagit prover som har skickats på analys. Utredningen kommer att fortsätta. Rubriceringen allmänfarlig vårdslöshet kvarstår.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra