Brand Inom loppet av fem minuter inkom SOS-larm om två byggnadsbränder, båda fastigheterna ligger väldigt nära varandra.

Fågelvägen, Klingsbergsgatan, Albrektsvägen, Norrköping, Östergötlands län

På måndagskvällen inkom två larm om byggnadsbränder i Norrköping. Fastigheterna ligger väldigt nära varandra (ungefär 150 meter fågelvägen).

Klockan 19:40 larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Klingsbergsgatan med anledning av en brand i ett flerfamiljshus. Enligt initiala uppgifter skulle det brinna i närheten av entrén till fastigheten.

Fem minuter senare, klockan 19:45, inkom nytt SOS-larm om en brand i närområdet. Denna gång larmades polis, ambulans och räddningstjänst till ett flerfamiljshus på Albrektsvägen. Enligt initiala uppgifter skulle det brinna i trapputgången.

Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med dessa händelser.

Polis har varit på plats och fotodokumenterat platserna. Två anmälningar gällande skadegörelse genom brand kommer att skrivas.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt och kan kopplas ihop med dessa bränder. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra