Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Brand Uppdatering brand på Norra Promenaden.

Norra Promenaden, Norrköping, Östergötlands län

05.47 Polisen, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Norra Promenaden. Flera personer evakuerades från fastigheten, bland annat med hjälp av stegbil. Avspärrningar upprättades under räddningsarbetet och trafiken stängdes av förbi fastigheten.

Tre personer, en man i 25-årsåldern och två kvinnor i 30-årsåldern, har förts till sjukhus i ambulans, enligt uppgift hade de andats in rök.

Klockan 06.10 meddelades att branden var släckt och strax före klockan 07.00 kunde flera boende i fastigheten återvända till sina lägenheter.

En förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet har inletts. Polisen har spärrat av den lägenhet där branden ska ha startat.

Klockan 08.05 hävdes avspärrningarna utanför fastigheten.

Polisens tekniker är på plats för att göra en undersökning av brandplatsen.

Efter den inledande tekniska undersökningen har misstanken om att branden varit anlagd stärkts och därför utreds branden nu som mordbrand alternativt grov mordbrand.

Polisen har pratat, och kommer att prata, med personer som bor och vistas i fastigheten. Om någon har lämnat fastigheten innan polisen kom till platsen, eller har gjort iakttagelser vid platsen och inte redan pratat med polisen, så kan man tipsa polisen på telefon 114 14 eller genom att besöka polisstationen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra

Brand Fjärås, brand i villa.

Kungsbacka, Hallands län

En fulltutvecklad brand i en villa som räddningstjänsten kommer att låta brinna ned till grunden. In...