Karta som med röd fyrkant ramar in Nygatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Brand i flerfamiljshus. Nygatan, Norrköping.

Nygatan, Norrköping, Östergötlands län

Kl. 22:57 larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en adress på Nygatan i Norrköping med anledning av kraftig rökutveckling från en vind i ett flerfamiljshus.

Räddningstjänsten jobbar i skrivande stund på platsen, brandens omfattning o.s.v. är just nu okänd och det är oklart huruvida det kan uppstå ett behov av att evakuera fastigheten.

50 personer är skrivna på adressen, en kvinna i 50-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans. Det finns inga uppgifter om skadeläget.

De avspärrningar som gjorts för att säkra räddningstjänstens arbete har inverkan på spårvagnstrafiken. Ersättningsbussar har satts in.

Polisens arbete består i nuläget av att säkra platsen för räddningsarbetet genom avspärrningar.

Texten kommer att uppdateras.

UPPDATERING kl. 00:45:

Enligt uppgift från räddningstjänsten skall branden nu vara under kontroll, men det kvarstår fortfarande en del släckningsarbete på platsen.

Den kvinna som fördes till sjukhus med ambulans hade andats in rök, hennes skadeläge är fortsatt okänt.

Då räddningstjänsten anträffat flera brandhärdar på vinden misstänks branden vara anlagd. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand och platsen kommer att spärras av i avvaktan på en teknisk undersökning.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra