Brand Larm om fastighetsbrand i Östra Husby, Norrköping.

Östra Husby, Norrköping, Östergötlands län

06:18 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Östra Husby utanför Norrköping med anledning av ett larm om en brand. Enligt initiala uppgifter ska det brinna i en fastighet. Flera polispatruller beordrades till platsen.

06:38 Första polispatrull på plats.

07:33 Ingen person ska finnas kvar i fastigheten. Räddningstjänsten meddelar att det inte finns spridningsrisk till andra fastigheter. 

07:45 Räddningstjänsten meddelar att branden medför mycket rök i närområdet. Räddningstjänsten meddelar att om någon känner obehag och inte kan ta sig från platsen så uppmanas denne att stänga fönster och ventilation.

08:52 Branden misstänks vara anlagd och en man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för grov mordbrand. När det är möjligt ska byggnaden spärras av för en kriminalteknisk undersökning. 

13:37 Mannen som greps har nu anhållits. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand, ärendet är åklagarlett och mediefrågorna hänvisas till åklagarkammaren. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra

Brand Brand i soprum, Broby.

Östra göinge, Skåne län

Larm inkommer om en brand i ett soprum på Västra Järnvägsgatan. Polis och räddningstjänst kör till p...