Karta som visar ungefär var händelsen Brand: Brand vid båtbrygga på Äspö. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Brand vid båtbrygga på Äspö.

Södra Finnö, Äspö, Norrköping, Söderköping, Östergötlands län

16:01 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Äspö (i närheten av Södra Finnö) i Sankt Annas skärgård, Söderköping, med anledning av en brand. Enligt initiala uppgifter ska det brinna vid en båtbrygga och ett närliggande attefallshus. 

16:09 Polispatrull är på väg till platsen. 

16:52 Ytterligare en byggnad ska ha börjat brinna. Räddningstjänsten är på plats tillsammans med kustbevakningen och Sjöräddningssällskapet. 

17:18 Polispatrull på plats.

17:36 Det brinner fortfarande på två ställen. Polis har i nuläget inte hittat någon naturlig förklaring till att branden startat och därför har en förundersökning gällande mordbrand inletts. 

UPPDATERING MÅNDAG FÖRMIDDAG: Under söndagskvällen greps en kvinna i 65-årsåldern. Hon anhölls under natten efter beslut av åklagare. Brottsrubriceringen är grov mordbrand. Polisen har för avsikt att genomföra en kriminalteknisk undersökning, men ärendet leds av åklagare. Eventuella frågor från media hänvisas till Åklagarkammaren i Norrköping. 

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra