Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Detonation Larm om detonation i centrala Linköping.

Hamngatan, Linköping, Östergötlands län

09:02 Polisen larmades till Hamngatan i Linköping med anledning av en misstänkt detonation. Flera polispatruller beordrades direkt till platsen.

09:10 Polisen var på plats. På platsen är flera rutor till byggnader trasiga. Polisen undersöker vad som har hänt. Avspärrningar är upprättade.

Det är inte känt om någon har skadats.

09.40 Polisen spärrar av flera kvarter runt explosionsplatsen. Från Nygatan/Strandgatan - Repslagaregatan - Linnégatan - samt från Drottningrondellen. Detta för att allmänhet och trafik inte ska ta sig in på området. I nuläget är det inte aktuellt att evakuera några fastigheter. Det beslutet kan komma att ändras. Nationella bombskyddet är på väg till platsen.

10:30 Polisens presstalesperson finns nu på plats vid Sporthallen för intervjuer med media. Vid sporthallen finns även personal från fastighetsbolag för att ge information till personer som är oroliga över sina lägenheter.

12:20 Det finns ingen ny information att lämna. Avspärrningarna är fortfarande aktuella. Mer information kommer efter att brottsplatsundersökningen är genomförd.

Klockan 13 kommer polisen att delta vid en pressträff på Katastrofmedicinskt centrum i Linköping.

12:50 En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse har upprättats. Det finns ingen misstänkt eller gripen.

Ett 20-tal personer har skadats lindrigt, två personer vårdas fortfarande på sjukhus.

16:38 Den tekniska undersökningen pågår fortfarande. Brottsrubriceringen har ändrats till grov allmänfarlig ödeläggeslse.

Texten uppdateras löpande.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra