Karta som med röd fyrkant ramar in Skänninge, Mjölby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Hög smäll i villaområde under natten. Polisen misstänker att ett föremål detonerat. 16:55 TEXTEN UPPDATERAD

Skänninge, Mjölby, Östergötlands län

08:00 Polisen kontaktades av boende i en villa i centrala Skänninge. De hade vaknat av en hög smäll under natten. De såg ingenting i mörkret utan somnade om igen.

08:29 Polispatrull var på plats. Platsen spärrades av och kriminaltekniker beordrades till platsen. Det finns tecken på platsen som tyder på att det rör sig om en detonation men det är ännu inte känt vad för typ av föremål det handlar om. I villan befann sig flera personer under natten. Ingen person har skadats fysiskt.

Polisen genomför nu dörrknackning i området och är mycket intresserade av att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna kring händelsen som misstänks ha inträffat runt 01:30.

11:20 Polisens kriminaltekniker är på plats.

Beslut har fattats om att utöka avspärrningen kring villan, då det inte kan uteslutas att det finns fler farliga föremål på platsen. En del fastigheter i närområdet kommer att inrymmas, vilket innebär att personer uppmanas att stanna inomhus. De som berörs kommer att informeras av polis på plats.

12:06 Polisen i region Öst har under förmiddagen haft kontakt med polisens Nationella bombskydd. Det har beslutats att de ska ta sig till platsen för att kontrollera om det finns fler explosiva föremål.

UPPDATERING:

16:55 Polisens Nationella bombskydd har nu avslutat sitt arbete på platsen. Man har sökt av området och vissa fynd har gjorts som kan föra utredningen framåt.

I och med att bombskyddet arbetat klart på platsen så hävs avspärrningarna.

Polisen kommer nu att fortsätta utreda ärendet under kvällen och inga ytterligare uppgifter om utredningsarbetet kommer att lämnas i nuläget.

Polisen är fortsatt intresserad av att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna kring händelsen. Den som har information att lämna ombeds ringa 114 14.

Mest läst av andra