Karta som med röd fyrkant ramar in Stora Torget, Skänninge, Mjölby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Sprängning mot bankbox, Stora Torget, Skänninge.

Stora Torget, Skänninge, Mjölby, Östergötlands län

Kl. 21:54 på söndagskvällen larmades polis till Stora Torget i Skänninge, beläget strax norr om Mjölby, med anledning av att någon sprängt en bankbox på platsen.

På plats kunde konstateras att någon placerat och sprängt någon form av sprängladdning i bankboxen, med resultat att luckan till boxen lossnat från sina fästen. Laddningen var inte så kraftig att bankboxen som sådan förstördes och det gick inte att komma åt dess innehåll med anledning av sprängningen.

Platsen runt bankboxen spärrades omgående av och kriminaltekniker och bombtekniker från det nationella bombskyddet kallades till platsen för en brottsplatsundersökning. Vad undersökningen har gett är ej känt i skrivande stund.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till grov stöld och allmänfarlig ödeläggelse, det finns för närvarande ingen misstänkt i ärendet.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med eventuella vittnen till händelsen eller personer som på annat sätt kan lämna upplysningar om det som inträffat. Tips kan lämnas på telefon 114 14. 

Uppdatering kl. 05:10:

Initialt uppgavs att den ena brottsrubriceringen gällde allmänfarlig vårdslöshet, detta berodde på ett missförstånd och har nu korrigerats till allmänfarlig ödeläggelse. 

Uppdatering kl. 10.30 polisen kommer att ha en talesperson i ärendet som kommer att vara tillgänglig från klockan 13. Namn och telefonnummer meddelas senare.

Uppdatering: Talesperson i ärendet är gruppchef Jens Isgren. Han nås på telefon 010-56 65577

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra