Karta som med röd fyrkant ramar in Sankt Persgatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Explosion i butik i centrala Norrköping tidigt på söndagsmorgonen.

Sankt Persgatan, Norrköping, Östergötlands län

04.23 Polisen fick flera samtal från boende i Norrköping om en hög smäll i centrala Norrköping. När flera patruller några minuter senare anlände till Sankt Persgatan kunde man konstatera krossade fönster och att något hade exploderat inne i en butikslokal.

Ett större område runt brottsplatsen har spärrats av. Det nationella bombskyddet är på väg och även polisens egna tekniker har kallats in. I nuläget finns det inga uppgifter om några personskador. Rättsläget är allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person är i nuläget misstänkt eller frihetsberövad.

08.30 Det nationella bombskyddet är nu på plats och påbörjar undersökningen av den drabbade lokalen.

09.00 Trafiken ute på Gamla Rådstugugatan kommer att påverkas under morgonen/förmiddagen. I nuläget kan varken bilar eller bussar passera mellan Skomakaregatan och Nygatan.

10.30 Det nationella bombskyddet är nu klara på platsen. Två företag på platsen har drabbats av explosionen. Det är i nuläget oklart vad det är som har exploderat, men det ska inte finnas någon fara för att något mer kan explodera. Nu påbörjar polisens tekniker sitt arbete på platsen, med att dokumentera och försöka säkra spår. Innan de är klara kvarstår avspärrningarna. Samtidigt fortsätter polisens arbete på plats med att höra personer som befunnit sig i området.

11.30 Avspärrningarna har nu minskats ner. Trafikpåverkan ska vara minimal resten av söndagen. Ett körfält är fortfarande avstängt på Gamla Rådstugugatan, men trafiken flyter på förbi platsen. Lokaltrafik kör dock annan väg så länge avspärrningarna är kvar. Polisens tekniker håller fortfarande på och jobbar på platsen.

14.00 Teknikerna ska nu vara klara på platsen och avspärrningarna är hävda.

Polisen tar tacksamt emot tips eller iakttagelser från platsen vid tidpunkten. Kontakta polisen på 114 14.

Mest läst av andra