Detonation Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Hageby med anledning av larm om en explosion.

Hageby, Formaregatan, Norrköping, Östergötlands län

06:16 Polisen fick larm om en hög smäll på en adress i Hageby.

06:22 Polis var på plats vid ett flerbostadshus på Formaregatan. Det fanns skador i trapphuset som tyder på att någonting har exploderat. De boende i det aktuella trapphuset har evakuerats.

07:00 De personer som har evakuerats har kontrollerats av ambulanspersonal på plats. Ingen har skadats allvarligt och än så länge finns inga uppgifter om att någon har behövt att åka med ambulans till sjukhus.

Polis har gått igenom trapphuset och tagit sig in i alla lägenheter och övriga utrymmen för att säkerställa att ingen finns kvar i fastigheten. Trapphuset är avspärrat.

Polisens nationella bombskydd har beordrats till platsen.

Händelsen utreds som försök till mord alternativ allmänfarlig ödeläggelse.

08.14 polisens avspärrningar har justerats och de fordon som finns innanför avspärrningarna kan inte hämtas av sina ägare. Det är förbjudet att passera polisens avspärrningar.

08.20 polisen arbetar nu med att söka kontakt med boende i närområdet för att samla in vittnesuppgifter till nytta för utredningen. Arbetet sker genom så kallad dörrknackning och polisen ber vänligen alla boende i närområdet som har uppgifter att lämna att ta kontakt med poliser på plats.

08.25 polisen har fått information om att S:t Johannes kyrka, Hagebygatan 77 hålls öppen för de personer som behöver stöd.

08.58 polisens presstalesperson Åsa Willsund är på väg till Hageby för att vara tillgänglig för intervjuer med media. Exakt tid och plats anges senare.

09.45 polisens presstalesperson Åsa Willsund finns nu tillgänglig för intervjuer på Formaregatan.

09.48 chefen för Norrköpings lokalpolisområde, polisintendent Peter Wahlberg finns inom kort tillgänglig för intervjuer på Formaregatan.

13.15 polisen har för närvarande inga plander på att arrangera någon pressträff, eftersom det efter förmiddagens intervjuer inte finns någon ytterligare information att lämna. Ytterligare önskemål om intervjuer kan lämnas via pressnumret.

15.10 de yttre avspärrningarna togs bort kl. 11.


 
Texten kommer att uppdateras löpande när nya uppgifter finns att lämna.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra