Karta som med röd fyrkant ramar in Luntgatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Vad som verkar vara en detonation har skett i ett bostadshus i Norrköping. Polis, Räddningstjänst och sjukvård samverkar. Evakuering pågår.

Luntgatan, Norrköping, Östergötlands län

Uppdatering 15.14

Händelsenotisen kommer nu inte att uppdateras mer. Ytterligare frågor från media hänvisas till pågående pressträff på polishuset i Norrköping.

Presstalesperson i beredskap kan inte ta mer frågor. Telefonnumret i tidigare uppdatering har därför plockats bort.

--------------------------------------------------------------------

Uppdatering 11.59

Två personer har gripits i ärendet. Det rör sig om en man och kvinna. Brottsrubriceringarna är fortsatt de samma, allmänfarlig ödeläggelse och brott  mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Uppdatering 11.27.

Alla mediefrågor om ärendet hänvisas nu till telefon (telefonnumret borttaget när presstalesperson i beredskap inte längre jobbar) där jag fortsätter svara. Vakthavande befäl tar tillbaka vanliga medienumret för alla andra frågor i regionen.

Räddningstjänsten meddelar att branden ska vara under kontroll och att det inte längre finns spridningsrisk. Evakueringen gäller fortsatt.

En pressträff kommer att hållas i eftermiddag. Vi återkommer med information om medverkande, tid och plats.

-----------------------------------------------------------------------

Uppdatering 08.54

Antalet lindrigt skadade personer är nu uppe i 8 personer. Siffran kan komma att ändras igen.

----------------------------------------------------------------------

Uppdatering 07.55

Enligt de uppgifter vi har så här långt ska cirka 150 personer vara evakuerade från sina bostäder till en uppsamlingsplats. Två personer har förts till sjukhus med lindriga skador.

Räddningstjänsten jobbar fortsatt med att få branden i fastigheten under kontroll. Avspärrningarna på platsen kommer fortsatt att vara omfattande. 

------------------------------------------------------------------------------

Första inlägg 06.41

Vad som verkar vara någon form av detonation har skett i ett bostadshus på Luntgatan i centrala Norrköping. Det finns omfattande skador på fastigheten vilket innebär att polisen nu samverkar med Räddningstjänst och sjukvård för att säkerställa att alla personer i fastigheten är ok. Omfattande evakuering av den drabbade trappen och boende i närheten kommer att genomföras. Avspärrningar är upprättade för att blåljusmyndigheter ska kunna arbeta.

Med vad polisen vet just nu finns inga uppgifter om skadade personer. Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse men varefter kan brottsrubriceringen ändras. Presstalesperson i beredskap är aktiverad. Händelsenotisen kommer att uppdateras.

Händelsen i media

Mest läst av andra