Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Farligt föremål, misstänkt Misstänkt farligt föremål i Tannefors.

Tannefors, Nya Tanneforsvägen, Linköping, Östergötlands län

07.39 polisen fick samtal om att ett föremål ska ha hittats utomhus på Nya Tanneforsvägen i Linköping.

08.07 Polisen är framme på platsen. Föremålet ligger helt öppet och verkar vara hemmagjort och beskaffat så att det ska uppfattas som ett farligt föremål. Polisen har tagit kontroll över föremålet som nu är fotograferat och skickat till Polisens nationella bombskydd för bedömning.

09.05 Polisens nationella bombskydd kan inte avfärda föremålet på distans utan kommer till platsen för att göra en säkrare bedömning. Polisen tvingas nu göra en avspärrning i väntan på bombskyddet. Polisen vill betona att detta är en ren säkerhetsåtgärd och att detta inte innebär någon konkret  fara för allmänheten.

09.50 Polisen gör nu bedömningen att området måste vara avspärrat i första hand minst fyra timmar.

10.00 Polisen har utrymt bostäderna Nya Tanneforsvägen 40 A, B, och C, samt Nya Tanneforsvägen 44. Polisen vill uppmana allmänheten att inte i onödan belasta trafiken på Nya Tanneforsvägen och intilliggande gator.

10.10 polisens avspärrningar görs med stöd av Polislagen för att polisen ska kunna arbeta säkert och att begränsa trafiken. Ingen förundersökning är inledd.

10.20 Nya Tanneforsvägen 42 och Nya Tanneforsvägen 46 är utrymd.

10.25 Nya Tanneforsvägen 48 är utrymd.

10.50 Åkersbergsgatan 11A, 11B, 12A, 13 och 14 är utrymda.

11:55 Polisen fortsätter att evakuera fastigheter. När detta är klart kommer bombskyddet att påbörja arbetet på platsen. Lägesbilden har inte ändrats.

14:10 Nationella bombskyddet har slutfört sitt arbete på plats och kunde konstatera att föremålet var ofarligt. Avspärrningarna kommer strax att släppas.

14:30 Avspärrningarna hävs och alla kan återvända till sina bostäder. En anmälan om olaga hot mot grupp är upprättad och en förundersökning är inledd.  

Mest läst av andra

Mord/dråp Mord, Örebro

Örebro, Örebro län

En person har under söndagsmorgonen hittats död i Örebro. Omständigheterna kring dödsfallet gör att...