Karta som med röd fyrkant ramar in Skolgatan, Nya Torget, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Misstänkt farligt föremål.

Skolgatan, Nya Torget, Norrköping, Östergötlands län

06.17 misstänkt farligt föremål på Skolgatan i Norrköping. En inringare kontaktade polisen om ett föremål som anträffats på Skolgatan. Eftersom det inte går att säga med säkerhet att föremålet är ofarligt spärrar polisen av ett område  i väntan på en närmare undersökning.

Polisen har fotograferat föremålet och bilderna sänds till polisens bombskydd för bedömning.

08.00 det finns fortfarande inget beslut om vad som ska göras med föremålet. I väntan på en bedömning kommer polisen att evakuera Skolgatan 20-24. Samlingsplats för evakuerade blir på Nya Torget. Polisen uppmanar boende på Skolgatan att förbereda sig för att tillfälligt lämna sin bostad och polisen på plats kommer att hjälpa till med detta.

Polisen ber också allmänheten att respektera avspärrningarna och polisens anvisningar. 

08.15 polisens nationella bombskydd har gjort bedömningen att föremålet kan undersökas närmare av polispersonal på platsen tillsammans med räddningstjänsten. Den undersökningen är nu gjord och föremålet tas bort från platsen.

Den tidigare nämnda evakueringen hann aldrig påbörjas och den kommer nu inte att bli aktuell. Avspärrningarna tas nu bort av polisen och läget kan återgå till det normala.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

Mest läst av andra