Försvunnen person Försvunnen person från bostade i Johannelund, Linköping.

Johannelund, Linköping, Östergötlands län

14.53 polisen fick samtal om att en man saknades av anhöriga.

Mannen som är försvunnen är i 55-årsåldern, 176 cm lång och smal kroppsbyggnad. Han har grått buskigt skägg. Han är troligen iklädd en blå eller svart täckjacka, svartvita träningsbyxor, svart mössa med ett märke och svarta skor.Han har troligen vantar eller handskar.

Den som tror sig se mannen ombeds att hålla honom under uppsikt och ringa polisen via 112. 

Polisen söker nu mannen med två polispatruller men det finns inga tydliga uppgifter om vart han kan ha tagit vägen varför det är angeläget med allmänhetens hjälp.

17.01 polisen har nu fått tag i en färsk bild på mannen och där är han iklädd en svart lättviktsdunjacka med vit text på väster sida på bröstet och reflekterande dragkedja.  Han har blå jeans, svart skor med vit sula och vita detaljer. Grå mössa med vitt och mörkgrått mönster.

Det är fortfarande angeläget med tips från allmänheten.

19.07 polisen har publicerat en nytagen bild från eftermiddagen idag på polisen.se. Klicka på länken för att se bilden. Vet du var mannen finns bör du ringa polisen.

19.52 polisen fick samtal från en privatperson, boende i centrala Linköping. Inringare trodde att det var den försvunne mannen som knackat på där och bettatt få låna toaletten. En polispatrull åkte direkt till platsen och kunde konstatera att det stämde, det var den eftersökte mannen. Han var i god form och får nu skjuts med polisbil tillbaka till bostaden och hans anhöriga har underrättats. Slutet gott allting gott!

Polisen vill tacka alla som har engagerat sig och lämnat uppgifter som vi har kunnat kontrollera. Alla dessa tips har varit till god hjälp i eftersöksarbetet.

Mest läst av andra

Bråk Bråk Lindvallen

Malung-Sälen, Dalarnas län

Ett större bråk har uppstått på Hundfjällets anläggning. När polis kom till platsen var läget lugnt....