Försvunnen person Polisen önskar allmänhetens hjälp i sökandet efter en försvunnen man i Motala.

Linköping, Motala, Östergötlands län

Under eftermiddagen tog polisen emot ett samtal om en försvunnen person. Det var anhöriga som hörde av sig till polisen då de var oroliga för en familjemedlem.

Mannen lämnade sin bostad i Motala i förmiddags klockan 10 och har sedan dess inte setts till eller gått att nå.

Mannen har en sjukdomsbild som gör att polisen är angelägen om att hitta honom i det kalla vädret. Han lämnade bostaden till fots och polisen tror att han befinner sig i Motalatrakten. I arbetet med att hitta mannen önskar polisen allmänhetens hjälp. Har du sett mannen under dagen, ring polisen och be att få pratat med regionledningscentralen i Linköping. Om du ser mannen, stanna med honom och ring 112 och vänta till polis kommer till er.

Mannen är i 65-årsåldern. Han är cirka 170 cm lång och har smal kroppsbyggnad. När han lämnade bostaden var han klädd i en blå jacka, svarta träningsoverallsbyxor och bar en grå stickad mössa.

Polisen har under kvällen sökt efter mannen men hittills utan resultat. Under natten kommer poliserna i Motala att hålla ögonen öppna efter mannen men ingen större sökinsats kommer att dra igång, då det inte finns någon specifik plats att utgå ifrån.

Mest läst av andra