Karta som med röd fyrkant ramar in Skarphagen, Klockaretorpet, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Polisen önskar allmänhetens hjälp i sökande efter försvunnen äldre man.

Skarphagen, Klockaretorpet, Norrköping, Östergötlands län

08:10 Polisen larmades till ett äldreboende i Skarphagen med anledning av en försvunnen man. Mannen, som är i 80-årsåldern och heter Bertil i förnamn, sågs på boendet strax innan klockan 08.

Bertil har en sjukdomsbild som gör att han är glömsk. Polisen och hans anhöriga befarar att han kan gå vilse. Polisen söker efter Bertil omkring boendet, i närområdet och i Klockaretorpet där han tidigare har bott.

Bertil är 180 cm lång, har kortklippt grått nästan vitt hår och normal kroppsbyggnad med en liten kulmage. Det är oklart hur han är klädd men troligen saknar han skor på fötterna. Han går obehindrat i rask takt utan rullator.

Polisen önskar hjälp av allmänheten att hitta Bertil. Om man ser Bertil uppmanas man att ta kontakt med honom, ringa 112 och stanna med honom tills polisen kommer till platsen.

11:39 En polispatrull hittade Bertil på Utställningsvägen, Himmelstalund. Bertil mådde bra och kommer att få skjuts hem.

Tack vare att en person som hade sett Bertil larmade polisen kunde polisen flytta patrullerna till det område där han sågs senast vilket ledde till att han hittades oskadd. Polisen riktar ett varmt tack till alla som hjälpt till genom att hålla ögonen öppna!

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra