Karta som med röd fyrkant ramar in Navestad, Linköping, Stångån, Tullbron, Fiket, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Försvunnen sexåring hittad i grannstaden.

Navestad, Linköping, Stångån, Tullbron, Fiket, Norrköping, Östergötlands län

Polisen har under förmiddagen sökt efter en sexårig pojke som hade försvunnit från sitt hem i Navestad, Norrköping. Efter sökande i hemområdet utan framgång så kontaktade polisen väktare, personal på Östgötatrafiken och SJ, m.m. för att hjälpa till att hålla utkik efter pojken.

Han försvann till fots från sin hemadress vid kl 9 och hittades till slut i Linköping vid 12.30.

Han ska troligen ha åkt spårvagn och pendeltåg för att ta sig till Linköping. När han befann sig vid ett fik nära hotellet vid Stångån och Tullbron lyckades pojken och hans mamma få kontakt i ett videosamtal via en surfplatta som pojken hade med sig. Då hade personer på fiket reagerat på att pojken verkade vara vilse och de kunde ta över samtalet och få klart för sig vad som hade hänt. En polispatrull som befann sig i Norrköping med mamman kunde snabbt se till att en polispatrull från Linköping åkte till platsen där pojken var.

Pojken mådde bra och kördes med polisbil till hemmet i Norrköping.

Polisen misstänker inget brott utan lämnar ärendet vidare till Socialtjänsten för eventuell hantering.

Mest läst av andra