Karta som med röd fyrkant ramar in Prästgårdsvägen, Östra Ryd, Söderköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Polisen letar efter en försvunnen man.

Prästgårdsvägen, Östra Ryd, Söderköping, Östergötlands län

18.00 Polisen söker efter en försvunnen man. Mannen sågs senast på sitt boende på Prästgårdsvägen i Östra Ryd, vid klockan 16.00 på tisdagen. Polisen har påbörjat sökinsater i och omkring mannens bostad. Även andra kontroller har påbörjats, men har hittills inte gett något resultat.

Polisen behöver nu allmänhetens hjälp och tar tacksamt emot tips och iakttagelser som gör att mannen kan hittas. Enligt uppgift kan mannen ha gått från Östra Ryd i riktning mot Söderköping, men alla iakttagelser är av intresse.

Mannen är i 90-årsåldern, har vitt hår och vitt skägg, och uppges vara cirka 160 centimeter lång. Han var vid försvinnandet klädd i en svart skinnjacka, beige byxor, "gubbkeps", svarta skor och stora glasögon.

Mannen går utan hjälpmedel men har en sjukdomsbild som gör att han har svårt att orientera sig.

Polisen tar gärna emot tips om den försvunna mannen på telefon 114 14 eller, i akuta fall, 112.

Uppdatering:

19.30 Just nu befinner sig ett flertal hundpatruller i området för att söka efter den försvunne mannen. För att underlätta för hundarna att hitta och följa spår är polisen tacksam om privatpersoner inte söker i skogen på egen hand.

Uppdatering:

21:00 Mannen är anträffades. Han anträffades av personal på boendet. Han ska vara till synes oskadd. Helikopter som precis hade anlänt till platsen återkallades. Polisen är tacksam över de tips och den hjälp boende i området bidragit med.

Mest läst av andra