Karta som med röd fyrkant ramar in Universitetsområdet, Linköpings Universitet, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Kontroll person/fordon Polis undersöker föremål på Universitetsområdet.

Universitetsområdet, Linköpings Universitet, Linköping, Östergötlands län

11:44 Polisen tog emot information om att ett föremål anträffats i anslutning till Linköpings universitet på Vallaområdet. Det gick inte att direkt utesluta att föremålet är ofarligt och polis beordrades till platsen för att undersöka vad det är för föremål.

12:41 Polisen har upprättat avspärrningar på området under tiden man arbetar på platsen.
Polisen har inte tagit några beslut om att utrymma lokaler i nuläget. Avspärrningarna görs som en försiktighetsåtgärd till dess att man vet vad det rör sig om för föremål.

13:00 Föremålet som är anledningen till avspärrningarna är en blinkande dioder som hänger som ut från en brevlåda.

13:16 Polisens nationella bombskydd kommer att åka till platsen och avspärrningarna kommer eventuellt att utökas.

14:05 Polisen kunde öppna brevlådan med utstickande dioder. I brevlådan fanns en helt ofarlig blinkande dioder som ha funnits i stort antal i samband med festligheter på universitetsområdet tidigare i veckan. Ärendet kom till sin lösning så pass snabbt med anledning av att en person kontaktade polisen efter att ha läst om polisens beskrivning av föremålet i media. Han berättade att han slängt en dioder i vad han trodde var en papperskorg.

Avspärrningarna hävdes. Det finns ingen misstanke om brott.

Mest läst av andra