Karta som visar ungefär var händelsen Misshandel,  grov: Misstänkt blod hittades under lördageftermiddagen i ett offentligt omklädningsrum i Vidingsjö. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel, grov Misstänkt blod hittades under lördageftermiddagen i ett offentligt omklädningsrum i Vidingsjö.

Vidingsjö, Linköping, Östergötlands län

Lördag 15:30 Polisen larmades till ett offentligt omklädningsrum i Vidingsjö efter att misstänkt blod hade setts i lokalen. Mängden misstänkt blod på platsen tyder på att någon bör ha skadats. Platsen spärrades av för teknisk undersökning. Polisens kriminaltekniker bedömde att blodet kommer från en människa. Ingen person som kan kopplas till ärendet har inkommit till sjukvården.  En förundersökning om mord inleddes för att utreda vad som har hänt men på söndag morgon ändrades brottsrubriceringen till grov misshandel.  Notera att det för att inleda en förundersökning endast krävs en låg misstankegrad (enligt rättsgångsbalken) -"anledning anta att brott som faller under allmänt åtal" har begåtts. Det finns i nuläget inga fler omständigheter än just blodet som tyder på att brott har begåtts. Det finns ingen känd målsägande och ingen misstänkt.

Omklädningsrummet där blodet hittades är ett öppet omklädningsrum där vem som helst kan gå in under vissa öppettider. Blodet har hamnat där någon gång mellan fredag kväll och lördag eftermiddag. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har uppgifter om vad som har hänt.  

14:45 Polisen har under dagen tagit emot tips från personer. Tipsen har följts upp. Ett tips har gjort att brottsmisstankarna har försvagats men brottsrubriceringen är än så länge oförändrad. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra