Karta som med röd fyrkant ramar in Södertull, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel Två män gripna för misshandel i Norrköping.

Södertull, Norrköping, Östergötlands län

15.32 polisen fick samtal om att misshandel skulle ha inträffat vid Södertull i Norrköping. Ordningsvakter skulle finnas på platsen och polisen åkte dit.

15.37 polisen fick uppgift om att ordningsvakter hade gripit två män i ett närliggande kvarter.

15.39 flera polispatruller anlände till området och började utreda vad som hänt.

16.10 Hittills har polisen kommit fram till att en kvinna i 45-årsåldern misstänks ha utsatts för misshandel av en av de båda gripna, en man i 35-årsåldern. Några närmare uppgifter om hur misshandeln ska ha gått till finns inte.

Den andre gripne mannen misstänks ha misshandlat den gripne 35-åringen bland annat genom sparkar. Den som har gripits för att ha sparkat är en man i 30-årsåldern. De båda gripna fördes till polisstationen för förhör, varefter åklagare kommer att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

35-åringen satte sig till motvärn vid gripandet och fick beläggas med både hand- och fotfängsel och även en spotthuva för att förhindra honom att spotta på andra personer. Detta kan komma att leda till ytterligare brottsrubriceringar.

Personer som har sett vad som hänt ombeds vänligen att ta kontakt med polisen på 114 14 för att bidra till utredningen av vad som hänt.

18.55 35-åringen misstänks ha tagit ett struptag på kvinnan och hotat henne med döden. Han är därmed misstänkt för misshandel och olaga hot. Vid gripandet gjorde han kraftigt motstånd genom att kränga med kroppen, försöka sparka mot personer och även bitas och därför misstänks han även för våldsamt motstånd.

I samband med att 35-åringen begick brotten mot kvinnan misstänks 30-åringen ha kommit och slagit och sparkat flera gånger mot 35-åringen så att denne ska ha fått smärta och lättare sårskador.

Mest läst av andra