Mord/dråp, försök Polisinsats på Tornbyområdet i Linköping.

Gottorpsgatan, Sunnorpsgatan, Örebro Län, Linköping, Östergötlands län

11.22 SOS-larm till polisen om att en trafikolycka ska ha inträffat på Gottorpsgatan, i närheten av Sunnorpsgatan i Linköping.

12.29 när polisen anlände till platsen och började utreda vad som hänt framkom uppgifter som tyder på att ett brott kan ha begåtts och därför har  polisen spärrat av ett område vid den aktuella korsningen för en kommande kriminalteknisk undersökning.

Polisen arbetar nu med att säkra spår på platsen och att hålla förhör med vittnen och andra.

13.05 en person ska ha blivit påkörd på platsen och den personen är förd till sjukhus med ambulans. Skadeläget är okänt.

13.10 polisen kriminaltekniker har påbörjat arbetet inom det avspärrade området i korsningen Gottorpsgatan - Sunnorpsgatan. Bilen som misstänks ha varit inblandad i trafikolyckan har anträffats och tagits i beslag. Polisen söker efter bilföraren.

14.45 polisens kriminaltekniker är nu klara på platsen och nu kommer en ytterligare undersökning med hund att genomföras innan avspärrningen tas bort.

16:10 Polisen har under eftermiddagen sökt efter en specifik person som misstänks vara den förare som avvek från trafikolycksplatsen. Klockan 16:04 greps den misstänkta föraren. Gripandet gick lugnt till och skedde i södra delen av Örebro län. Den misstänkta, en man i 25-årsåldern, kommer att föras till polisstationen i Linköping.

Händelsen utreds som försök till mord. Den misstänkta kommer förhöras och en åklagare kommer sedan att bestämma om han ska anhållas eller inte.

Polisen har under eftermiddagen kunnat hållla förhör med den skadade mannen som är i 45-årsåldern. Med hänsyn till den pågående utredningen kommer inga mer detaljer att kunna lämnas i nuläget.

17:25 Polisen är angelägen om att komma i kontakt med vittnen till händelsen. De som har sett olyckan/händelsen i korsningen Gottorpsgatan/Sunnorpsgatan idag omkring 11:20 ombedes att kontakta polisen. Några vittnen har redan lämat sina uppgifter till men alla iakttagelser är viktiga för polisens arbete. Kontakta polisen via telefon 11414.


19:45 Den misstänkta mannen har anhållits av åklagare. Brottsmisstanken om försök till mord kvarstår. Det finns inga nya uppgifter att gå ut med. Eventuella frågor hänvisas till Åklagarmyndigheten som nu leder förundersökningen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra