Karta som med röd fyrkant ramar in Motala Kommun, Motala, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Kvinna gripen för mordförsök på en man.

Motala Kommun, Motala, Östergötlands län

12:40 Polisen larmades till Motala lasarett med anledning av att en man hade kommit in till sjukhuset med en stickskada i överkroppen.

På plats på sjukhuset uppstod misstanke om brott och en utredning om försök till mord upprättades.

12:50 En kvinna som lever i en nära relation med den skadade mannen greps misstänkt för mordförsök. Hon fördes till polisstationen för förhör. Brottsplatsen, inomhus i Motala kommun, spärrades av för teknisk undersökning och polisens kriminaltekniker beordrades till platsen.

Mannens skador bedöms som allvarliga men inte livshotande.

15:30 Kvinnan är fortfarande gripen. Polisen arbetar med den tekniska undersökningen av brottsplatsen och håller förhör med vittnen. Beslag av ett en kniv har gjorts. Texten kommer att uppdateras när beslut om anhållande har tagits av åklagare, eller när det finns ny information att lämna.

19:30 Kvinnan har anhållits av åklagare. Hon är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Eventuella frågor från medier hänvisas till Åklagarkammaren i Linköping.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra