Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Polis påkörd av mopedist.

Norrköping, Östergötlands län

11.34 Det kom larm till ledningscentralen om att en polis hade blivit påkörd av en mopedist vid Åbackarna i Norrköping. Polisen hade drabbats av en sårskada i huvudet, vaken och talbar. Händelsen inträffade i samband med att polisen skulle stoppa och kontrollera två personer som färdades på en moped.

En annan polis fick tag i föraren, som belades med handfängsel. Han greps, misstänkt för försök till mord. I nuläget finns det uppgifter om att mannen inte ska ha gjort någon ansats till att bromsa. Brottsrubriceringen kan komma att ändras. Utredningen ska klargöra omständigheterna kring händelsen. Den gripne mannen är i 25-årsåldern.

Även passageraren på samma moped omhändertogs. Han hoppade av och sprang i samband med påkörningen, men fångades in av en polis direkt efteråt. Den mannen blev misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och togs in till polisstationen för tillnyktring, drog-LOB.

Den skadade polisen fördes med ambulans till sjukhus för kontroll.

Polis var på platsen för att söka efter en person som hade ryckt i dörrar till en bil som stod parkerad vid Matteuskyrkan tidigare under förmiddagen. I samma sällskap hade det funnits två personer på en moped, enligt inringaren.

Mopeden togs i beslag för teknisk undersökning.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra