Karta som med röd fyrkant ramar in Åtvidaberg, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Motorfordon, stöld Man gripen för bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Åtvidaberg, Östergötlands län

18.04 En person som lastade ur lådor i sin bil fick se hur någon hoppade in i bilen och körde iväg. Detta ska ha skett i centrala Åtvidaberg. Polis beordrades till platsen och den stulna bilen larmades ut.

18.54 En polispatrull fick syn på den utlarmade bilen på länsväg 691 i riktning mot Åtvidaberg. Bilen stannade inte på polismans tecken, men färden gick inte särskilt fort och det var tomt på trafik på vägen.

18.59 Efter att bilisten börjat vingla kraftigt och varit halvvägs nere i diket försökte en polispatrull preja bilen av vägen, men misslyckades.

19.03 Stopp på bilen inne på Åtvids nya kyrkogård.

19.08 Föraren, en man i 60-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument på plats och greps misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri, grov olovlig körning samt vårdslöshet alternativt grov vårdslöshet i trafik.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra