Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Motorfordon, stöld Polisen söker vittnen till två bilstölder i Motala i helgen som gick.

Team Sportia, Medevivägen, Motala, Östergötlands län

Natten mellan fredag och lördag stals två Volvobilar från två olika adresser i Dysätter, Motala. Det handlar om en Volvo XC60 och en Volvo V90. Exakt tidpunkt när bilarna stals är oklart, men trolig brottstid är mellan klockan 01.30-04.30.

Bilarna tillgreps när de stod parkerade utanför två bostäder, utan att någon nyckel användes. Sannolikt har gärningspersonerna använt någon typ av teknisk anordning för att fånga upp signalen från nycklarna, som förvarades inne i bostaden, och på så sätt låst upp och startat bilarna.

Polisen efterlyser nu vittnen som befunnit sig eller sett något i området Dysätter under den aktuella tidsperioden. Det kan handla om en eller flera personer som man sett i området, eventuellt bärandes på någon form av väska där den tekniska anordningen förvarades.

Även området vid Team Sportia-hallen på Medevivägen i Motala är intressant under samma tidsperiod, då man vet att åtminstone någon av bilarna har varit där efter stölden. Eventuellt kan de stulna bilarna ha körts på cykelvägar ut till Medevivägen.

Lämna tips till polisen på 114 14.

Ett bra tips för att undvika den här typen av stölder av bilar som har så kallade "keyless-system" är att alltid förvara bilnycklarna i någon typ av plåtburk inomhus - gärna så långt ifrån ytterdörren som möjligt.

Mest läst av andra