Karta som med röd fyrkant ramar in Hageby, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Motorfordon, stöld En bilstöld med en lite rolig twist.

Hageby, Norrköping, Östergötlands län

10.41 Samtal från en målsägande i 35-årsåldern i Hageby, Norrköping, som för ca en vecka sedan haft inbrott hos sig och då det försvunnit bilnycklar till hennes fordon. Hon upptäcker nu på förmiddagen att hennes bil tillgripits under kvällen/natten.


Då en operatör på regionsledningscentralen skall genomföra åtgärder för efterlysning av bilen i polisiära system upptäcker operatören att bilen kontrollerats under natten, i ett P-hus i Norrköping av en patrull, då den stod parkerad med två personer i. Vid det tillfället var personerna påverkade och för att förhindra att personerna skulle köra därifrån omhändertog polispatrullen bilnycklarna. Omständigheterna och vilka personerna var dokumenterades.


Det skickas omgående en patrull till P-huset, där bilen stod parkerad för att säkerställa att bilen är kvar och patrullen upptäcker till sin förvåning att personerna som kontrollerades under natten i fordonet fortfarande sitter kvar i bilen och sover.


Personerna som är i 35 respektive 30-årsåldern är nu misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Männen kan komma att misstänkas för ytterligare brott.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra