Motorfordon, stöld Polisen vill uppmärksamma bilägare på tillgrepp av exklusiva bilar i Östergötland.

Östergötland, Ekängen, Linköping, Norsholm, Höja, Östergötlands län

Under natten mot torsdagen den 15 augusti stals en vit BMW av modellen X6 i området Ekängen utanför Linköping. Polisen försökte genom bilens teknik att följa den men spåren efter bilen slutade längs med E4 vid Norsholm. Polisen misstänker att bilen där lastats på ett fordon med störningssändare och därifrån förts vidare. Kontroller av lastbilar har gjorts men utan resultat. 

Stölder av exklusiva bilar och dyr teknisk utrustning ur dem har förekommit tidigare i Östergötland och polisen vill nu uppmärksamma bilägare på att detta nu alltså kan vara aktuellt igen. 

Vid den senaste bilstölden i Ekängen misstänker polisen att tjuvarna har tagit sig in i bilen utan att använda nyckel. Detta kan göras genom en sändare som plockar upp signaler från bilnyckeln inne i bostaden. 

Trots att teknikerna som används är avancerade kan man ändå försvåra för tjuvarna genom att förvara bilnycklar i en ask av tung metall, gärna bly, långt ifrån ytterdörren. Att parkera bilen i ett låst garage, eller på en plats med stark belysning är också bra säkerhetsåtgärder.

Om bilen ändå blir stulen och den är utrustad med GPS som går att följa är det viktigt att man som bilägare har kunskap om hur man gör för att följa sin bil, och ha koder och inloggningar tillgängliga.  

Polisen vill förutom att uppmana bilägare att vara vaksamma och höja sitt säkerhetstänk gärna ha in tips och iakttagelser från Ekängen och kring E4 Norsholm under natten mot torsdagen som kan sättas i samband med stölden.

Tipsa polisen via telefon 114 14 eller via polisens tipsformulär där du också kan bifoga bilder direkt från telefonen.
 
Läs mer om hur du skyddar dig mot stöld av och ur bilar i länken.

Mest läst av andra